Prijavnice

Vabilo na meritve v marcu 2016

V sklopu aktivnosti, ki potekajo v okviru projekta Aktivno in kvalitetno staranje v domačem okolju, bodo v mesecu marcu 2016 potekale meritve, ki jih bo izvajala Univerza na primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče, Inštitut za kineziološke raziskave. Meritve bodo obsegale teste telesnih značilnosti, gibalnega statusa, prehransko sliko, stanje miselnih zmožnosti in značilnosti življenjskega sloga.

Dopis – obvestilo o spremembi termina množičnih meritev nov termin v mesecu marcu 2016.

Vsi, ki bi želeli sodelovati v meritvah, se lahko prijavijo s Prijavnico na meritve.

Vabilo k udeležbi – BREZPLAČNO svetovanje in izdelava načrtov

V sklopu aktivnosti, ki potekajo v okviru projekta Aktivno in kvalitetno staranje v domačem okolju, vam nudimo BREZPLAČNO svetovanje in izdelavo načrtov za prilagoditev bivalnega okolja potrebam starejših.

Zaradi slabših gibalnih sposobnosti, postaja obstoječa ureditev stanovanj za starejše neprimerna in pogosto nevarna. Veliko zapletov in padcev se zgodi prav zaradi neprilagojenih bivalnih prostorov (tlak, robovi, stopnice, preozka vrata, neprilagojena kopalnica…). Primerna oprema pa ne zagotavlja samo večjo varnost ampak omogoča tudi večjo samostojnost in neodvisnost starejših občanov.

Vsi, ki bi si želeli prilagoditi bivalno okolje svojim potrebam se lahko prijavijo s Prijavnico na brezplačno svetovanje in izdelavo načrtov.

Množične meritve v sklopu projekta A-Qu-A

V mesecu juniju, med 15. in 18.6.2015, smo imeli v vseh centrih predstavitve množičnih meritev v sklopu projekta A-Qu-A – Aktivno in kvalitetno staranje v domačem okolju, v katerem sodeluje kot partner projekta tudi Mestna zveza upokojencev.

Meritve bodo potekale v mesecu marcu 2016 in jih bo v sklopu projekta izvedel Inštitut za kineziološke raziskave Znanstveno raziskovalnega središča Univerze na Primorskem. Meritve bodo obsegale teste gibalnega statusa, prehransko sliko, stanje kognitivne starosti in značilnosti življenjskega sloga. Sodelujoči  bodo tako po meritvah dobili neposredne informacije o svojem zdravstvenem in splošnem psihofizičnem stanju.